În momentul în care ne parfumăm, observăm că după câteva minute de la aplicare, mirosul acestuia pare să se schimbe. Motivul acestei schimbări este de fapt reacția dintre parfum și corp, în timp ce acesta se volatilizează. Un parfum de calitate nu trebuie să ne deranjeze dar trebuie să persiste câteva ore.

Despre parfumuri este bine de știut următoarele:

a) Nu se aplică niciodată pe haine.

b) Punctele cheie pentru aplicare sunt: interiorul încheieturii mâinii, gât, în spatele urechilor, în interiorul coatele.

c) Atenție, când vă alegeți parfumul, aveți grijă să nu miroșiți mai mult de trei arome consecutiv! Pe următoarele deja nu le veți mai percepe bine. Simțul olfactiv vă va fi influențat de aromele precedente. Soluția, ieșiți din magazin și mirosiți un articol din bumbac sau o porțiune de piele care nu a intrat în contact cu niciun parfum.

d) Vă va fi mult mai ușor să alegeți un parfum dacă știți deja ce tip de arome preferați.

e) Dacă mergeți la magazin „cu temele făcute” va dura mult mai puțin timp să vă alegeți un parfum pe gustul dumneavoastră. Nu va trebui să mirosiți zeci de parfumuri, în căutarea marelui „câștigător”. Vânzătoarea vă va putea ajuta mai mult dacă îi spuneți: „Vreau o aromă lemnoasă, nici tare, nici dulce” decât dacă îi ziceți: „Caut un parfum bun. Ce aveți?„

f) Fiecare persoană ar trebui să aibă parfumul său special, acel parfum care îl caracterizează.

g) mirosul aceluiași parfum poate fi perceput diferit… datorită ph-ului pielii fiecărei persoane. Nu se recomandă testarea parfumurilor în perioada ciclului menstrual sau în condițiile în care ați consumat mâncăruri foarte condimentate sau gătite cu mult usturoi și multă ceapă, elemente de natură să afecteze ph-ul.